Trasee turistice


In continuare va vom da cateva exemple de trasee turistice ce le puteti parcurge o data ajunsi in municipiul Piatra-Neamt. Pentru mai multe detalii cu privire la obiectivele turistice propuse in urmatoarele trasee, va rugam sa accesati sectiunea Obiective turistice.

Traseu 1 : Piatra-Neamt - Barajul de acumulare de la Bicaz - Poiana Teiului - Statiunea Durau - Piatra Neamt

Obiective de vizitat:
» Baraj acumulare Bicaz (lac de acumulare format pe Bistrita, are o inaltime de 127 m, o lungime de 435 m si o latime maxima la baza de 119 m. Lacul in sine are o lungime de 40 km, o suprafata de 33 km2 si un volum maxim de apa de 1.250 milioane m3. Constituie o atractiva zona de agrement. Se pot face plimbari cu vaporasul, se pot inchiria salupe, etc.)
» Poiana Teiului (este o rezervatie geologica, aici existand un urias bloc de calcar format prin eroziune).
» Statiunea Durau ( este o statiune climaterica si de odihna situata la poalele Masivului Ceahlau).

Traseu 2 : Piatra-Neamt - Manastirile Horaita, Varatec si Agapia - Cetatea Neamtului - Targu Neamt - Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti - Piatra Neamt

Obiective de vizitat:
» Manastirea Horaita (situata la 12 km de Piatra-Neamt, a fost construita in anul 1725).
» Manastirea Agapia (situata la 9 km de Targu Neamt, A fost construita intre anii 1642-1647. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu, intre anii 1858-1861).
» Manastirea Varatec (s-a construit intre anii 1808-1812, pe locul celei vechi, si a fost pictata in 1841. Arhitectonic, biserica se prezinta ca un edificiu eclectic, cu elemente ale vechiului stil moldovenesc si elemente de arhitectura straina care au patruns in Moldova la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XlX-lea).
» Cetatea Neamtului (Situata in orasul Targu Neamt, a fost construita de Petru Musat la sfarsitul sec. XIV).
» Casa memoriala Ion Creanga (situata la la 2 km de Tg. Neamt, este casa in care a copilarit Ion Creanga).

Traseu 3 : Piatra-Neamt - Targu Neamt - Manastirile Neamt, Secu, Sihastria - Piatra Neamt

Obiective de vizitat:
» Manastirea Neamt (situata la 16 km de Targu Neamt, este unul dintre cele mai valoroase ansambluri arhitectonice romanesti. Prima mentiune documentara este din 1407. Aici functioneaza una dintre cele mai vechi biblioteci din tara (peste 600 de ani) precum si un muzeu ce ilustreaza intensa activitate culturala desfasurata de-a lungul secolelor).
» Manastirea Secu (situata la 75 km de Piatra-Neamt, a fost ctitorita de marele vornic Nestor Ureche, in anul 1602).
» Manastirea Sihastria (Situata la 22 km de orasul Targu Neamt, a fost ctitorita in 1655 de catre sihastrul Atanasie impreuna cu sapte ucenici de-ai sai).

pagina 1 | pagina 2