Statiuni turistice in judetul Neamt


Baltatesti:
Statiunea din comuna Baltatesti, judetul Neamt, este consemnata documentar la inceputul secolului al XVIII-lea , fiind cunoscuta pentru apele minerale clorurate, sulfatate, iodice, bromurate cu o concentratie de pana la 280 g/l. Intre factorii de cura se evidentiaza, de asemenea, aerul curat, puternic ozonat, in jurul statiunii aflandu-se "Codrii de arama" si "Padurea de argint".

Baile, situate la o altitudine de 475 m, functioneaza din anul 1810, prin grija printului Cantacuzino: in 1810, principele Cantacuzino, aflat la o vanatoare, descopera cateva fantani cu apa sarata. Constient de valoarea terapeutica a apei, principele a pus bazele unei mici statiuni. In 1878, doctorul Dumitru Cantemir cumpara proprietatea si o dezvolta.

Apele minerale de aici au luat medalii de aur la Paris in anul 1900 si la Bucuresti in anul 1906. Capacitatea de cazare era de 100 de camere in anul 1938. Statiunea a fost modernizata si extinsa in anul 1970.

Din 1993, statiunea a fost preluata de Ministerul Apararii Nationale , avand o capacitate de cazare de 450 locuri pe serie.

Apele minerale din statiunea Baltatesti sunt indicate in tratamentul unor afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni vasculare periferice, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni respiratorii.
Durau:
Situata la 100 kilometri de Piatra-Neamt, este o localitate din comuna Ceahlau. La 6 km de localitate se afla o statiune turistica, cu acelasi nume, situata la poalele masivului Ceahlau la o altitudine de 780-800 metri.

Statiunea este recomandata pentru odihna, practicarea sporturilor de iarna pe partia amenajata cat si pentru tratament (nevroze astenice, stari de slabiciune, anemia, refacere dupa eforturi psihice sau intelectuale etc.)

Statiunea Durau dispune de hoteluri, pensiuni sau cabane, restaurante si baruri astfel incat aici veti avea posibilitatea sa simtiti cu adevarat atmosfera de munte intr-o ambianta placuta.