Editorial:  Initiere in Aikido


Eu am certitudinea ca viata vesnica nu inseamna nemurire ci Permanenta Cunoasterii. Omul este oscilant in Calea Cunoasterii, sovaitor.

Pe Om, Moartea il face nerabdador, grabit. Uitand ca spiritul este vesnic, ca omul are la indemana in orice clipa ... tinerete fara batranete si viata fara de moarte.
Omul pleaca grabnic in cunoastere, sfarsind in moarte, in necunoastere.
Viata vesnica nu este un dar oferit de Dumnezeu ci reprezinta efortul tau permanent de a reaseza Fructul Cunoasterii in pomul din mijlocul Raiului. Atunci vei avea posibilitatea de a fi din nou aproape de Dumnezeu.

Nu Dumnezeu s-a indepartat de noi. Ci doar OMUL.
Este timpul ca OMUL sa fac? un gest asteptat de-o eternitate.

- Pentru mine este surprinzator modul in care imi intoarceti intrebarile. Ma asteptam la cu totul si cu totul altceva. Sa-mi povestiti despre maestria dumneavoastra, a elevilor, cat de necesara si valoroasa este arta pe care o practicati. Si cand colo ma trezesc azvarlita intr-o zona a surprizelor: credinta, miracole. Ma asteptam sa vad mai mult muschi si chestii din alea ca la televizor. Eu acum nu vad nicio legatura intre Dumnezeu, Aikido, TaiJi, academia pe care o conduceti. Sunt din ce in ce mai confuza.
- Povestesc in acest fel pentru ca lume tinde sa confunde arta martiala cu un spatiu strict al razboinicului manjit de sange, al luptatorului feroce, a fruntilor incretite de sudoare si orgolii nemasurate.
Astazi mintea oricarui trecator egalizeaza perceptia si pune semnul echivalentei: lupta, razboi, conflict, bataie, pumni si picioare, competi?ie sportiva, ring sportiv, tatami = arta martiala.

In aceasta ecuatie, vinovat nu este trecatorul, privitorul. El nu este vinovat pentru aceasta depreciere a perceptiei. Vinovate sunt instrumentele cu care omul prezentului, se inconjoara si simplifica, comercializeaza tot ceea exista. Pentru omul modern sacralitatea gesturilor, nevoia de ancorare in traditie a devenit desueta si intr-o lume inundata de cunoasterea superficiala, de explozia informationala, de trendurile educationale care pun accent pe autoformare, autoeducare, arta martiala traditionala ramane un taram al miracolului.

Arta Martiala Traditionala are ca scop desavarsirea Omului, a interiorului si exteriorului. Daca ai alt tel in viata, de exemplu sa devii o unealta de lovit, de distrus, poti sa practici altceva. Aikido si Taijul nu sunt arte care iti limiteaza manifestarile, ci iti creeaza un sistem complex de abilitati pe care le poti folosi oricand in orice conditii. Intr-o lupta pe viata si pe moarte, intr-un conflict verbal, in viata de zi cu zi, in familie, la serviciu, pe strada. Oriunde.
Eu nu vreau sa mint oamenii. Nu vreau sa-i invat ceva care sa le foloseasca doar la ceva punctual, doar in lupta, doar in credinta, doar in razboi. Vreau sa le ofer ceva PERMANENT!
Avem o viata mult prea scurta ca sa irosim energia noastr? doar pentru ceva punctual.

- De ce academie si nu club si ce reprezinta aceasta academie, nu suna cam pompos ACADEMIE?
- Din Clubul de Aikido Mizuno, ne-am hotarat sa-i schimbam denumirea in Academia de Arte Martiale MIZUNO pentru ca la ora actuala avem in organizare 3 scoli de arta martiala:
» Scoala de aikido si aikidoken
» Gradinita de aikido
» Scoala de taijiquan

pag 1 | pag 2 | pag 3 | pag 4 | pag 5


Cel de-al doilea (Adam) a desavarsit Pacatul Ceresc (cel savarsit de Satan), aducandul in spatiul inaccesibil dualitatii, Raiul.
Omul care era aproape de Dumnezeu, s-a rupt de invatatura stramoseasca si a imbratisat invatatura personala, rupand din fructul Cunoasterii, renuntand voluntar la cunoasterea prin contemplare vie. Rezultatul acestui act este fascinant, miraculos. Omului nu i se stopeaza accesul la Cunoastere asa cum ne-am fi asteptat, ci surprinzator, accesul la viata vesnica. Pentru noi muritorii viata vesnica ar insemna nemurirea fizica.