Nick:  
Pass:     
Register Help Member List View New Posts View Today's Posts

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fabrica kober
07-02-2008, 01:08 PM
Post: #1
Fabrica kober
Producatorul de lacuri si vopsele Kober va finaliza in primavara acestui an o investitie de 10-12 mil. euro intr-o noua unitate de productie la Savinesti, care ii va permite sa atace puternic segmentul vopselelor ecologice.
Compania Kober din Piatra Neamt, controlata de omul de afaceri Aurel Kober estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 50 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, avand in vedere dezvoltarea prognozata din sectorul constructiilor si majorarea consumului de lacuri si vopsele.
"Ne-am planificat o crestere cu 20% a cifrei de afaceri pe sectorul de vopsele. Consideram ca prognoza noastra este realista, tinand cont de cresterea prognozata a sectorului de constructii. In 2007, am atins un nivel al cifrei de afaceri brute de 42 milioane de euro in anul 2007, in crestere cu 23% fata de anul 2006", a declarat Aurel Kober, presedintele Kober.
Cresterea cifrei de afaceri din 2007 s-a datorat in special zonei de produse decorative ca urmare a dezvoltarii foarte puternice a sectorului rezidential. "Vedetele anului 2007 au fost produsele in dispersie, in special tencuielile decorative, si produsele pentru lemn. In ceea ce priveste produsele lansate in 2007, acestea si-au atins tintele de vanzari stabilite, cea mai mare crestere fiind inregistrata de Kober Professional, dedicata profesionistilor din sectorul de constructii", spune Kober.
Compania a inceput anul trecut la Savinesti o investitie de circa 10-12 milioane de euro intr-o fabrica de lacuri si vopsele, care va avea o productie anuala de peste 120.000 de tone pe an.
Fabrica de pe platforma Savinesti are o suprafata de 16.000 de metri patrati, si vor fi fabricate produse ecologice pe baza de apa, rasini pe baza de apa si vopsele pulberi, care se aliniaza standardelor europene din domeniu intrate in vigoare la 1 ianuarie 2007.
Presiunea noilor reglementari din industria de lacuri si vopsele va schimba structura pietei, care a fost dominata in ultimii ani de produse in solventi. Practic, in urmatorii ani se vor intensifica investitiile in dezvoltarea produselor ecologice, pe baza de apa.
"Lucrarile se deruleaza conform planificarii si se gasesc in faza finala, urmand sa demareze in scurt timp productia", precizeaza Kober. In urma investitiei de la Savinesti, compania Kober intentioneaza sa ajunga in urmatorii doi-trei ani la o cota de piata de circa 30%, fata de 15-20% cat detine in prezent.
Kober dispune in prezent de o unitate de cercetare si productie specializata in lacuri si vopsele in Turturesti (langa Piatra Neamt), o capacitate de productie de centrale termice marca Motan in Vaduri (in apropiere de Piatra Neamt) si o unitate de productie de componente electronice in Iasi.
Piata de lacuri si vopsele a crescut anul trecut cu circa 20%, pana la 190-200 de milioane de euro, datorita investitiilor de pe piata imobiliara, in principal in sectorul rezidential unde exista un deficit masiv de locuinte, precum si renovarilor de locuinte vechi.
"Credem ca valoarea pietei a ajuns in 2007 la un nivel de 190 - 200 milioane de euro si consideram ca va creste in 2008 pana la circa 230 - 240 milioane de euro ca urmare, in principal, a evolutiei prognozate a sectorului de constructii", afirma Kober, care detine 95% din actiuni alaturi de sotia sa Mariana Kober, care controleaza restul de 5%.
Principalii competitori ai Kober sunt Policolor, companie detinuta de trei fonduri de investitii, dufa Deutek, companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent, Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu, in care fondul de investitii Oresa Ventures detine 49% din actiuni, si compania cu capital grecesc Atlas Corporation.
sursa http://www.zf.ro/articol_159996/kober_cr...brica.html

proud to be nemtean
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2008, 10:38 PM
Post: #2
RE: fabrica kober
nu era pe la girov fabrica kober?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-02-2008, 10:31 AM
Post: #3
RE: fabrica kober
fix la intrarea in turturesti era, dar e greu sa tii o fabrica de vopsea intre casele oamenilor. mai demult au fost si probleme in zona din cauza poluarii . nu mai crestea nimic in livada de pe cealalta parte a fabricii
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-02-2008, 01:55 PM
Post: #4
RE: fabrica kober
pai cred ca asta e si motivul pentru care se va inchide cea de la turturesti si se va muta la savinesti. plus ca orasul are tendinta de a se extinde inspre turturesti si o fabrica de substante chimice nu isi are locul intre blocuri.

proud to be nemtean
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-05-2015, 12:50 AM
Post: #5
RE: Fabrica kober
A great exchange of information.

Smartmatic
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)piatra-neamt.net © 2007-2013